Kecskeméti barackpálinka

Kecskeméti barackpálinka

A pálinkakészítés folyamata szinte mindenütt megegyezik. Magas cukortartalmú, érett gyümölcsök préselése, majd a keverékhez változó mennyiségű és nagyságú gyümölcsdarabok társulnak, az aroma megőrzése érdekében. Az erjedés ideje alatt kibocsátott gyümölcscukor lassan alkohollá alakul át. A desztillálás segítségével az eredeti ízek megmaradnak az italban, de, hogy melyik íz kapja a vezető szerepet, az már a mesterek keze munkáját dicséri!

A Kecskeméti barackpálinka alapanyaga magától értetődően a barack, melynek egyedi íz világát három rendkívül fontos tényező határozza meg, ezek a talaj, a napfény és a termesztési kultúra. Kecskemét környékén kiterjedt, homokos talajú, szeles dombok találhatóak. A homokos talaj könnyed, kemény vagy éppen lágy, szellős egyaránt, éppen ezért könnyen megmunkálható, változatos, mely meghálálja a bele vetett munkát. A homok napközben nem tartja meg sokáig a hőt, az esti órákban ezért kihűl.

A sárgabarack egyedi ízét a nagyszámú napsütéses óráknak köszönheti és a hideg éjszakáknak.  A kritikus időszaknak május számít a fagyom miatt, mivel ilyenkor könnyedén elfagyhat a barackfa. Előfordul, hogy 10 ezer tonna barack terem, máskor viszont csupán 10 tonna. Sokan hiszik, hogy a Kecskeméti barackpálinka íze és aromája a gazdag termésnek köszönhető, mások szerint a titok a Zwack Unicum R.t. által kifejlesztett különleges eljárásban rejlik. Egy biztos, hogy kizárólag az itt termett aranyszínű homokos talajban született gyümölcsfák termései rejtik magukban az egyedülálló és azt az összetéveszthetetlen ízt, mellyel a Kecskeméti barackpálinka rendelkezik. VIII. Edward angol király szerint „Szódával jobb, mint a whisky, teában jobb, mint a rum”.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Bővebb információk
Používaním tohto webu tiež súhlasíte so zásadami ochrany osobných údajov vyplývajúce z najnovšieho nariadenia EÚ - GDPR. Elfogadom